Одјељење за програме из културе, маркетинг, протокол и односе с јавношћу

Датум последње измене петак, 19 март 2021 07:06
Објављено петак, 19 март 2021 07:01

 

Одјељење за програме из културе, маркетинг, протокол и односе с јавношћу најмлађе је одјељење у Библиотеци, основано 2017. године.

Бави се организацијом различитих забавно-едукативних програма из културе, за дјецу и одрасле.

Помоћу ових програма, кроз разне активности, наша Библиотека сарађује са многим појединцима и групама укључујући их у културни живот библиотеке, истовремено приближавајући Библиотеку њима.

Један од циљева Одјељења, поред укључивања појединаца и институција у  културне садржаје, јесте одржати континуитет оних програма и активности који су се у пракси показали као најбољи, не само за Библиотеку, него и за друштво у цјелини.

 

Програми из културе за дјецу

Осмишљавање популарно-едукативних програма за дјецу захтијева много упорности, истраживања, времена и много љубави.

Данашња дјетињства испуњена су различитим видовима визуелног конзумеризма, а на уштрб друштвеном животу и игри дјетета.

Управо ово Одјељење првенствено има за циљ да својим активностима укаже на неке могућности здравог, што само по себи подразумијева и корисног, одрастања у данашњем друштву.

Различитим активностима које се претежно одржавају на Одјељењу за дјецу до 14 година „Карло Колоди“,  радо се и редовно одазивају предшколске и школске установе, као и остале институције и појединци, а о успјешности досадашњих активности за дјецу, говори и то да су неке постале редовне активности Библиотеке.

Од 2014. године Одјељење за програме из културе, маркетинг, протокол и односе с јавношћу учествује у Пројекту под називом „Један скок преко“ (“Un balzo oltre“)- реконструкција и опремање дјечијег одјељења са циљем  културне сарадње Добоја и Милана. Више  о овом Пројекту можете прочитати у рубрици Одјељење за дјецу „Карло Колоди“.

 

Детаљније о свему на на фејсбук страници и сајту Библиотеке у рубрици Активности - Читај наглас, Радионице, Ђепетићи, Час лектире у библиотеци, Причопредстава, Упис првачића.

 

Програми из културе за омладину

Имате тинејџера у породици? Да ли успијевате да га мотивишете и заинтересујете за нешто што сматрате да ће му користити у животу?

Ми покушавамо нашим Програмима из културе за омладину да заинтересујемо младе да учествују у радионицама у нашој Библиотеци.

До сада смо успјешно одржали неколико радионица, од којих издвајамо радионице са темама „Пресели Шекспиров свијет у 21. вијек“, „Зашто је важно да читамо књиге“ и  „Друштвене мреже“, а које су реализоване у сарадњи са средњошколским институцијама и појединцима.

 

Програми из културе за одрасле

Програми из културе за одрасле намијењени су одраслим особама и подразумијевају првенствено промоцију књига и писаца, као и популаризацију осталих видова из области умјетности, науке и културе.

Промоције и књижевне вечери

Многи љубитељи писане ријечи су у протеклом периоду могли да уживају у многим књижевним вечерима одржаним у просторијама Библиотеке или на отвореном (испред Библиотеке). Угостили смо многе афирмисане, али и оне ауторе чији квалитет смо препознали, а који тек почињу своју каријеру писца.

Одјељење за програме из културе, маркетинг, протокол и односе с јавношћу учествује и у организацији осталих програма у Библиотеци.

 

Маркетинг и односи с јавношћу

Одјељење за програме из културе, маркетинг, протокол и односе с јавношћу осмишљава начин презентације Библиотеке на фејсбук страници, сајту и јутјуб каналу Народне библиотеке Добој, те обавјештава медијске куће о дешавањима у Библиотеци.

 

 

Ивана Букејловић, виши библиотекар

Контакт:

тел. 053/241-114