Часопис Значења

Датум последње измене понедељак, 14 март 2022 08:07
Објављено уторак, 28 март 2017 05:31

Часопис ЗначењаДавне 1982. године, бивају покренута „Значења: часопис за друштвена питања и културу“, чији су издавачи били Општински комитет Савеза комуниста – Центар за марксистичко образовање и истраживање и Самоуправна интересна заједница културе општине Добој. Већ од првог броја радови се шаљу у Редакцију у Народну библиотеку Добој.

 

Први период: часопис за друштвена питања и културу

 

Године 1991.  издавач је Народна библиотека Добој, која ће у овој улози остати до данас. Долази до редизајна Часописа, те промјене чланова Редакције.

 

Други период: часопис за науку, културу и друштвени живот

 

Посљедњи број је изашао послије поплаве у септебру 2014. године, када је због недостатка услова и материјалних средстава, али и потребе да Часопис доживи потпуно метарморфозу, заустављено његово излажење. Позивом на сарадњу, упућеном нашим дугогодишњим сарадницима, али и свима онима који желе да дају научни допринос областима којима ће „Значења“ посвећивати своје странице, започињемо нову епоху традиционалних Значења.

Профилисан као „Значења: часопис за друштвене науке и културу, покушаће одговорити савременим научним условима и потребама аутора, да изразе своја научна и стручна постигнућа, али и дају културни израз и печат садашњег времена.

 

Трећи период „Значења:  часопис за хуманистичке науке, културу и умјетност“

 

Позив на сарадњу

 

Преузмите Значења број 73 у пдф формату.