Одјељење за дјецу

Датум последње измене четвртак, 09 фебруар 2017 18:47
Објављено сриједа, 04 јануар 2017 10:36

 

Позајмно одјељење за читаоце до 14 година, налази се на првом спрату библиотеке која је била девастирана у мајским поплавама 2014. године.

Површина дјечијег одјељења око 150 квадратних метара. Лијепо урађено одјељење веома је примамљиво како за дјецу предшколског узраста тако и за ученике до 9 разреда. Из тога произилази да је највише чланова ученика основних школа које дјелују на добојској општини и шире.

 

Цијена годишње чланарине је 10 КМ. Право на бесплатан упис имају:

Фонд дјечијег одјељења садржи око 6000 публикација. Већи дио фонда чине наслови школске лектире, дјечије белетристике, књижевне критике на школску лектиру као и сликовнице за све узрасте. Од часописа за дјецу одјељење има Политикин забавник.

Фонд је смјештен према азбучном редослиједу презимену аутора и слободан је приступ читаоцу.

На овом одјељењу библиотечки радници осим издавања књига пружају стручну помоћ при изради реферата, паноа и других школских задатака. Ради што већег зближавања дјеце с књигом и библиотеком на овом одјељењу су чести гости малишани из вртића као и ученици првог разреда основних школа. Једном седмично на овом одјељењу одржавају се радионице за дјецу основношколског узраста.

Упис и евиденција читалаца, циркулација и претрага фонда врши се помоћу интерног програма “Публико 2004”.

 

Радници дјечијег одјељења су:

Љубица Ђекић,

Витомир Суботић и

Ивана Букејловић.

 

Тел: +387 53 241 114

Радно вријеме:

Пон-Пет: 7-20 ч

Субота:   7-14 ч